Klåda

Klåda hos hundar och katter är en vanlig orsak till att veterinär uppsöks. Tecken på klåda kan vara att djuret kliar, biter, slickar på kroppen eller gnuggar sig mot föremål. Detta kan resultera i pälsavfall, hudsår och sekundära infektioner. Drabbade områden kan även lukta illa. Klådan kan ha uppkommit plötsligt, utvecklats och förvärrats över tid eller vara återkommande i perioder.

En vanlig orsak till klåda är allergi mot ämnen i foder och/eller omgivningen. Det kan även bero på parasiter såsom loppor, löss och kvalster. Andra orsaker kan vara svamp- eller bakterieinfektioner, hormonella sjukdomar och tumörsjukdomar. Att utreda problem med klåda kan vara komplext och tidskrävande.

Om djuret har mycket intensiv klåda och inte kan komma till ro bör veterinär kontaktas omgående. Även mildare varianter av klåda bör utredas eftersom det ofta är besvärande och kan påverka djurets livskvalitet negativt. Det är viktigt att försöka ta reda på den bakomliggande orsaken.

Här på Södermalms veterinärklinik har vi tillgång till eget laboratorium och andra diagnostiska verktyg som är viktiga för att kunna ställa korrekt diagnos. Kontakta oss via telefon för rådgivning och tidsbokning om ditt djur uppvisar symptom. Tid kan även bokas online om läget inte anses akut.

kartbild google maps veterinärkliken

Bondegatan 38, 116 33 Stockholm

E-post: info@sodervet.se
Telefon: 08-33 37 60
Hör av dig till oss eller kom förbi kliniken på Bondegatan 38 i Stockholm.