Välkommen till oss på Södermalms veterinärklinik!

Vi är en personlig veterinärklinik, mitt i city, som erbjuder allt från förebyggande vård till medicinska utredningar och avancerad kirurgi.
Vi har specialistkompetens inom hundens
och kattens sjukdomar.

bildkollage på personalen på kliniken

Vision och värderingar

Vi erbjuder kvalitativ och avancerad djursjukvård i centrala Stockholm.
Vår verksamhet genomsyras av kompetens, empati, engagemang och personlig service.
Vi sätter alltid djuret i centrum och vill att du som djurägare ska känna dig trygg och omhändertagen.
För oss är det viktigt att du upplever dig vara inkluderad och delaktig i samtliga vårdbeslut.

Möt vårt skickliga team!

Vi önskar dig varmt välkommen till oss på Södermalms veterinärklinik.
kim på veterinärkliniken
Kim, Klinikchef och specialist i hunden och kattens sjukdommar
Inriktning: kirurgi, ortopedi, odontologi, akutdjursjukvård

Kim började jobba här på Södermalms veterinärklinik i augusti år 2019 efter flera år på Regionsdjursjukhuset Bagarmossen. Han har mångårig erfarenhet av akutdjursjukvård, kirurgi samt internmedicin och har sedan år 2020 specialistkompetens inom hundens och kattens sjukdomar. Kim jobbar mestadels inne på vår operationsavdelning men återfinns även på poliklinikavdelningen där han gärna tar sig an patienter i behov av hältdiagnostik. Hemma har Kim sällskap av irländska terriern Ziggy.

ann
Ann, veterinär
Inriktning: allmänmedicin och kirurgi, ultraljud

Ann är i grunden utbildad jurist som efter flera år inom yrket valde att omskola sig till veterinär. Efter att ha jobbat på en smådjursklinik i Norrtälje började Ann i oktober år 2019 att arbeta här på Södermalms veterinärklinik. Ni möter Ann inne på vår poliklinikavdelning där hon tar emot patienter i behov av vård och förebyggande behandlingar. Ann intresserar sig inte enbart för veterinärmedicin riktat till smådjur utan brinner även för viltmedicin.Hemma har hon sällskap av en katt.

malin
Malin, veterinär
Inriktning: ultraljud, intermedicin, kardiologi

Malin har flera års erfarenhet av smådjursvård och har jobbat här på Södermalms veterinärklinik sedan uppstart i januari/februari 2019.
Via vidareutbildningar i Sverige och internationellt har Malin utökad kompetens inom ultraljudsdiagnostik främst gällande ultraljud av buk samt hjärta. För närvarande är hon under utbildning för att få Certificate of Small Animal Veterinary Practice in Cardiology.
Malin möter ni på vår poliklinikavdelning där hon tar emot patienter i behov av ultraljudsdiagnostik och andra medicinska utredningar.

Morteza
Morteza, veterinär
Inriktning: kirurgi, ortopedi, odontologi

Morteza har arbetat här på Södermalms veterinärklinik sedan uppstart och är en kunnig kirurg med flera års erfarenhet inom kirurgi och tandvård. Utöver omfattande praktisk erfarenhet har han via externa kurser vidareutbildat sig inom kirurgi och hältdiagnostik. På kliniken utför Morteza alltifrån enkla operativa ingrepp till mer avancerad kirurgi som exempelvis korsbandsoperationer och operationer för att åtgärda patellaluxationer. Morteza hittar ni inte enbart inne på operationsavdelningen utan även på vår poliklinikavdelning.

Jennifer
Djurvårdare på nivå 3

Jennifer är utbildad djurvårdare på nivå 3, och har arbetat hos oss sedan april 2021. På kliniken finner ni Jennifer på operationsavdelningen samt ibland även på poliklinikavdelningen. Jennifer har flera års erfarenhet som djurvårdare & har arbetat som djurvårdare på både Djurgymnasiet & annan veterinärklinik i Stockholmsområdet. Fokus har varit hund & katt men på Djurgymnasiets djuravdelning fick hon sköta om gnagare, fåglar, fiskar & reptiler. Jennifers största intresseområde är sövning och omvårdnad av operationspatienter. Hon är matte till en liten blandras hane som heter Casper.

Ida, Leg. djursjukskötare

Ida tog examen 2021 från djursjukskötarutbildningen på SLU. Ida träffar ni i första hand inne på vår poliklinikavdelning där hon eftersträvar att göra veterinärbesöken till en positiv erfarenhet för både djur och djurägare. Ida är van att hantera både små och stora sällskapsdjur och har själv en hund som heter Iggy.

Sofie, veterinär
Inriktning: allmänmedicin och kirurgi

Sofie är utbildad på veterinärhögskolan i Oslo och har jobbat på kliniker både i Norge och Sverige innan hon anslöt till oss i maj 2021. Förutom intresset för djur har Sofie även en utbildning inom kommunikation och har rest och bott på olika platser runt om i världen.

tove
Tove, djurvårdare nivå 3

Sedan augusti år 2019 har Tove jobbat här på Södermalms veterinärklinik. Hon är utbildad djurvårdare och arbetar idag som djurvårdare på nivå 3. Tove spenderar mest tid inne på operationsavdelningen men ni kommer även att kunna möta henne inne på poliklinikavdelningen. Med erfarenhet som instruktör på ett djurgymnasium och flera år som djurvårdare, nu senast på Evidensia djurkliniken Roslagstull, är hon van att vårda gnagare, fåglar och andra exotiska sällskapsdjur. Hemma har hon sällskap av jaktlabradoren Shanti och katten Django.

Michelle, djurvårdare nivå 2

Michelle är utbildad djurvårdare på nivå 2 och har jobbat här på kliniken sedan uppstart. Michelle rör sig mellan avdelningarna där hon assisterar vid undersökningar/behandlingar. Ni kommer framförallt att träffa henne inne på vår poliklinikavdelning. Med ett stort djurintresse och flera års yrkeserfarenhet som djurvårdare är Michelle mån om att få djuren att känna sig trygga här på kliniken. Hemma har hon två hundar, Sammet och Svea samt två katter, Melodi och Zlatan. Hon har tidigare även tagit hand om reptiler och gnagare.

saga arbetar på kliniken
Saga, djurvårdare nivå 2

Efter utförd praktikperiod och sommarjobb här på Södermalms veterinärklinik tillhör Saga sedan i december år 2019 vår ordinarie personal. Saga är utbildad djurvårdare på nivå 2 och ansvarar för vår reception där hon svarar på frågor och välkomnaralla våra besökare. Hon brinner för djurens välmående och intresserar sig särskilt för etologi,läran om djurs beteenden. Utöver praktik hos oss har hon även erfarenhet från två andra djurkliniker i Stockholmsområdet. Hemma har Saga sällskap aven hund och två katter vid namn Yoshi, Gizmo och Gundam.

amanda
Amanda, djurvårdare nivå 2

Amanda arbetar här på Södermalms veterinärklinik som djurvårdare på nivå 2. Hon började här i december år 2019 efter en tids arbetsträning. Amanda kan ni träffa på i receptionen om hon inte är inne på poliklinikavdelningen och hanterar provtagningsmaterial i vårt lab. Hon intresserar sig för vårdkedjans alla moment och är mån om att se till att våra patienter är väl omhändertagna. Amanda är själv djurägare och har sällskap av en katt vid namn Tizzlan.

Klara, djurvårdare nivå 2

Klara har tidigare praktiserat och sommarjobbat här på Södermalms veterinärklinik. Sedan augusti år 2020 arbetar Klara hos oss som djurvårdare på nivå 2. Klara träffar ni i receptionen och inne på vår poliklinikavdelning där hon ser till att såväl djur som djurägare blir väl omhändertagna.

kartbild google maps veterinärkliken

Bondegatan 38, 116 33 Stockholm

E-post: info@sodervet.se
Telefon: 08-33 37 60
Hör av dig till oss eller kom förbi kliniken på Bondegatan 38 i Stockholm.