Malin

Chefsveterinär
Inriktning: ultraljud, intermedicin, kardiologi
08-333760
Malin har flera års erfarenhet av smådjursvård och har jobbat här på Södermalms veterinärklinik sedan uppstart i januari/februari 2019. Via vidareutbildningar i Sverige och internationellt har Malin utökad kompetens inom ultraljudsdiagnostik främst gällande ultraljud av buk samt hjärta. För närvarande är hon under utbildning för att få Certificate of Small Animal Veterinary Practice in Cardiology. Malin möter ni på vår poliklinikavdelning där hon tar emot patienter i behov av ultraljudsdiagnostik och andra medicinska utredningar.

Kim

Veterinär, Specialistkompetens inom hundens och kattens sjukdomar
Inriktning: kirurgi, ortopedi, odontologi, akutdjursjukvård
08-333760
Kim började jobba här på Södermalms veterinärklinik i augusti år 2019 efter flera år på Regionsdjursjukhuset Bagarmossen. Han har mångårig erfarenhet av akutdjursjukvård, kirurgi samt internmedicin och har sedan år 2020 specialistkompetens inom hundens och kattens sjukdomar. Kim jobbar mestadels inne på vår operationsavdelning men återfinns även på poliklinikavdelningen där han gärna tar sig an patienter i behov av hältdiagnostik. Hemma har Kim sällskap av irländska terriern Ziggy.

Morteza

Veterinär
Inriktning: kirurgi, ortopedi, odontologi
08-333760
Morteza har arbetat här på Södermalms veterinärklinik sedan uppstart och är en kunnig kirurg med flera års erfarenhet inom kirurgi och tandvård. Utöver omfattande praktisk erfarenhet har han via externa kurser vidareutbildat sig inom kirurgi och hältdiagnostik. På kliniken utför Morteza alltifrån enkla operativa ingrepp till mer avancerad kirurgi som exempelvis korsbandsoperationer och operationer för att åtgärda patellaluxationer. Morteza hittar ni inte enbart inne på operationsavdelningen utan även på vår poliklinikavdelning.

Ann

Veterinär
Inriktning: internmedicin
Ann är i grunden utbildad jurist som efter flera år inom yrket valde att omskola sig till veterinär. Efter att ha jobbat på en smådjursklinik i Norrtälje började Ann i oktober år 2019 att arbeta här på Södermalms veterinärklinik. Ni möter Ann inne på vår poliklinikavdelning där hon tar emot patienter i behov av vård och förebyggande behandlingar. Ann intresserar sig inte enbart för veterinärmedicin riktat till smådjur utan brinner även för viltmedicin.Hemma har hon sällskap av en katt.

Michelle

Djurvårdare Nivå 2
Michelle är utbildad djurvårdare på nivå 2 och har jobbat här på kliniken sedan uppstart. Michelle rör sig mellan avdelningarna där hon assisterar vid undersökningar/behandlingar. Ni kommer framförallt att träffa henne inne på vår poliklinikavdelning. Med ett stort djurintresse och flera års yrkeserfarenhet som djurvårdare är Michelle mån om att få djuren att känna sig trygga här på kliniken. Hemma har hon två hundar, Sammet och Svea samt två katter, Melodi och Zlatan. Hon har tidigare även tagit hand om reptiler och gnagare.

Nadya

Leg. Djursjukskötare
Nadya har arbetat här på Södermalms veterinärklinik sedan kliniken officiellt slog upp dörrarna år 2019. Efter att ha läst flera utbildningar inom områdena beteendebiologi och djuromvårdnad, nu senast på SLU, arbetar Nadya som legitimerad djursjukskötare. Nadya hittar ni inne på operationsavdelningen där hon med stort engagemang söver och tar hand om våra operationspatienter. Nadya har flera års arbetslivserfarenhet inom såväl humanvården samt olika djurrelaterade yrken. Hon har alltid sett till att omge sig av djur och är trygg i hanteringen av djur av alla de slag.

Tove

Djurvårdare Nivå 2
Sedan augusti år 2019 har Tove jobbat här på Södermalms veterinärklinik som djurvårdare på nivå 2. Hon är nu under utbildning för att kunna jobba som djurvårdare på nivå 3. Tove spenderar mest tid inne på operationsavdelningen men ni kommer även att kunna möta henne inne på poliklinikavdelningen. Med erfarenhet som instruktör på ett djurgymnasium och flera år som djurvårdare, nu senast på Evidensia djurkliniken Roslagstull, är hon van att vårda gnagare, fåglar och andra exotiska sällskapsdjur. Hemma har hon sällskap av jaktlabradoren Shanti och katten Django.

Amanda

Djurvårdare Nivå 2
Amanda arbetar här på Södermalms veterinärklinik som djurvårdare på nivå 2. Hon började här i december år 2019 efter en tids arbetsträning. Amanda kan ni träffa på i receptionen om hon inte är inne på poliklinikavdelningen och hanterar provtagningsmaterial i vårt lab. Hon intresserar sig för vårdkedjans alla moment och är mån om att se till att våra patienter är väl omhändertagna. Amanda är själv djurägare och har sällskap av en katt vid namn Tizzlan.

Saga

Djurvårdare Nivå 2
Efter utförd praktikperiod och sommarjobb här på Södermalms veterinärklinik tillhör Saga sedan i december år 2019 vår ordinarie personal. Saga är utbildad djurvårdare på nivå 2 och ansvarar för vår reception där hon svarar på frågor och välkomnaralla våra besökare. Hon brinner för djurens välmående och intresserar sig särskilt för etologi,läran om djurs beteenden. Utöver praktik hos oss har hon även erfarenhet från två andra djurkliniker i Stockholmsområdet. Hemma har Saga sällskap aven hund och två katter vid namn Yoshi, Gizmo och Gundam.